Spijkerbroek geeft af: wat nu?

De spijkerbroek: een absoluut onmisbaar item in een moderne kledingkast. Je kunt een spijkerbroek in ontelbaar veel situaties dragen en staat bij heel wat verschillende stijlen. Het enige nadeel: spijkerbroeken kunnen nogal eens vervelend afgeven op andere voorwerpen. Met name als je bijvoorbeeld een lichte bank of lichte stoelen in huis hebt, zit je niet te wachten op afdrukken van je spijkerbroek. Gelukkig kun je met twee simpele tips voorkomen dat je spijkerbroek veel afgeeft. We lichten alvast een klein tipje van de sluier op: je kunt je spijkerbroek wassen met azijn. Waarom dat precies helpt, lees je hier!

Ik heb net een nieuwe jeans gekocht

Voor veel spijkerbroeken geldt dat het afgeven snel en eenvoudig verholpen kan worden. DIt kun je doen wanneer je net een nieuwe spijkerbroek gekocht hebt. Gooi je spijkerbroek namelijk eerst een keer in de was voordat je deze de eerste keer draagt. Door deze simpele wasbeurt vooraf zal je merken dat je nieuwe spijkerbroeken voortaan een stuk minder af zullen geven. 

In de fabriek wordt een spijkerbroek namelijk geverfd. Die verf wordt in de fabriek wel weggespoeld met een korte wasbeurt, maar deze is niet voldoende om álle verf te verwijderen. Door je jeans zelf nog eens kort te wassen, spoel je meer van deze verf weg en wordt de kans dat je broek afgeeft een heel stuk kleiner.

Mijn oudere jeans geeft nog steeds af

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een wat oudere jeans die al tientallen keren gewassen is, nog steeds blijft afgeven. Gelukkig is er een heel simpele oplossing. Die oplossing komt uit een onverwachte hoek, namelijk azijn. 

Hoe werkt dat dan? Je doet wat azijn in het wasbolletje van je standaard wasmiddel-dop en gooit deze dop, samen met de spijkerbroek die afgeeft, in de wasmachine. Je hoeft niet bang te zijn dat het azijn slecht is voor je wasmachine. Toch bang dat azijn je machine geen goed zal doen? Dan kun je de spijkerbroek ook een nachtje laten weken in koud water en een wasbolletje azijn. Was de broek na het wassen of weken met azijn nog een keer uit met een regulier wasprogramma. Je kunt de broek ook drogen in een droogtrommel. Op beide manieren verliest de broek direct de azijngeur en zal deze in het vervolg veel minder afgeven. 

Met deze twee simpele wastips heb jij dus nooit meer last van spijkerbroeken die afgeven! Zo voorkom je dat je frustraties hebt over oude spijkerbroeken of een prachtige nieuwe spijkerbroek in de winkel moet laten hangen omdat hij tijdens het passen al afgeeft.