Jeans in Wasdroger

Jeans in wasdroger

Jeans wel of niet in de wasdroger stoppen?

Heel veel mensen denken dat ze een spijkerbroek gewoon in de droger kunnen stoppen. Maar is dit ook wel zo verstandig om je spijkerbroek in de droger te drogen. Kan je niet veel beter je jeans aan de waslijn hangen om deze te laten drogen nadat je jeans is gewassen. Als je echt wilt weten of je spijkerbroek in de droger mag lees dan eerst de wasvoorschriften die in het etiket staan van de broek. Hier wordt duidelijk aangegeven of je je jeans in de wasdroger mag stoppen. 

Jeans in wasdroger
Jeans in wasdroger

Stretch jeans hang je aan de waslijn om te drogen 

Het beste voor behoud van je stretch jeans is om deze naar het wassen aan de waslijn hangen om te laten drogen. Dit komt omdat de stretch die in een stretch spijkerbroek zit slecht tegen hitte kan. Door de hitte die vrijkomt tijdens het droog proces in een wasdroger gaat op den duur de stretch kapot. Waardoor de stretch broek zijn comfort en pasvorm verliest. Daarom adviseren ze bij de spijkerbroeken specialist uit de Achterhoek, dat voor het behoud van je jeans je het beste de jeans aan de waslijn kunt hangen om te laten drogen. Zo ben je ook nog eens goed bezig om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jeans je belast het milieu ook nog eens minder hierdoor.

Jeans in wasdroger

Het strijken van een jeans is not done

Nadat je spijkerbroek net uit de was komt en je hebt hem aan de waslijn gehangen om te drogen. Zal de jeans na een half uurtje dragen weer als gegoten zitten. Hang je je spijkerbroek buiten op om te drogen. Draai de jeans dan binnenstebuiten om hem te laten drogen dit voorkomt het verkleuren van je spijkerbroek in de zon. Wil je toch je spijkerbroek gaan strijken doe dit dan op een zo laag mogelijke temperatuur kijk hiervoor op het was etiket van de broek. 

Jeans in wasdroger

Eigenlijk hoef je je jeans helemaal niet te wassen of in de droger te stoppen

Jeans wassen of in de droger stoppen is eigenlijk heel slecht voor je spijkerbroek. Dit weten alleen de echte denim freaks. Te vaak je jeans wassen en daarna in de wasdroger stoppen zorgt ervoor dat de kleur van de jeans gaat vervagen. En het heeft een negatief effect op je pasvorm. In plaats van je spijkerbroek te gaan wassen en hem daarna in de droogtrommel te stoppen. Kun je de jeans ook een nachtje in de vriezer leggen. Stop de broek eerst in een kussensloop. De kou in de vriezer zorgt ervoor dat de bacteriën in de jeans worden gedood en alle vervelende geuren verdwijnen. De echte denim freaks weten dit al jaren: de jeans is er om dag na dag te worden gedragen.