Spijkerbroek laten krimpen

Hoe kan je je spijkerbroek laten krimpen deze vraag wordt ons vaak gesteld? Of je spijkerbroek wel of niet krimpt, heb je eigenlijk zelf helemaal in eigen hand. Door op de juiste of verkeerde manier je jeans te wassen bepaal je zelf of je jeans wel of niet gaat krimpen. Maar waar let je nu allemaal op zodat je spijkerbroek wel of niet gaat krimpen. Je leest hier alles wat je moet weten over het krimpen van spijkerbroeken.

Een te lange spijkerbroek laten krimpen

Natuurlijk is het lekker verleidelijk om jouw te lange spijkerbroek te laten krimpen in de was of in de droger. Maar zal je daardoor het gewenste resultaat behalen, in 999% van de gevallen zal dit helaas niet gaan lukken. De spijkerbroek zal wel krimpen maar hij zal helaas maar een percentage gaan krimpen. Het beste is om toch de jeans op lengte te halen bij de spijkerbroeken specialist uit de Achterhoek Online of Offline of op lengte te laten vermaken.

Spijkerbroek laten krimpen

Wasvoorschriften om een spijkerbroek te laten krimpen

Voordat je je spijkerbroek gaat wassen check je even de wasvoorschriften van je geliefde spijkerbroek. En wil je toch graag je jeans laten krimpen zet dan de wasmachine op 60 of 90 graden en laat de wasmachine zijn werk doen. Wel lekker makkelijk om je spijkerbroek op deze manier te laten krimpen, En mocht de spijkerbroek te veel zijn gekrompen kan je hem altijd nog als korte broek gaan dragen toch! Scheelt je wel weer in de warme maanden een dagje shoppen. Nee zonder gein eerst de wasvoorschriften checken en als je in de regel jouw jeans tussen de 30 en 40 graden wast krimpt je spijkerbroek niet.  

Krimpt Stretch jeans in de droger 

Als je nu op het briljante idee komt om een stretch jeans te laten krimpen. Door de jeans in de wasdroger te stoppen. Dan moedig ik dit totaal niet aan want dit is zo zonde voor de stretch spijkerbroek. Je zal wel het gewenste resultaat behalen. De spijkerbroek zal gaan krimpen. Maar de stretch die in de jeans zit kan slecht tegen hitte die vrijkomt tijdens het droogproces hierdoor zal de stretch die in de jeans zit kapotgaan. Dit betekent game over voor je mooie stretch spijkerbroek. Vanwege deze reden mag een stretch spijkerbroek ook nooit in de droger omdat de stretch slecht tegen de warmte kan die tijdens het droog proces vrijkomt. Gewoon ouderwets aan de waslijn en je zal nog jaren plezier hebben van je stretch spijkerbroek. Kleine tip is je stretch jeans te ruim gaan zitten draag een riem. 

Spijkerbroek laten krimpen
Spijkerbroek laten krimpen

Strijken van jeans is not done 

Na het wassen hang je de spijkerbroek aan de waslijn om te drogen. Wil je spijkerbroek buiten ophangen, draai hem dan binnenstebuiten om het verkleuren door de zon tegen te gaan. Wil je toch strijken, doe dit dan op een lage temperatuur. Kijk hiervoor op het wasetiket. 

Jeans invriezen in plaats van wassen voor de denim freaks 

Jeans wassen is eigenlijk slecht voor de spijkerbroek. Te vaak je jeans wassen zorgt ervoor dat de kleur van de spijkerbroek vervaagt. Het heeft ook een negatief effect op de pasvorm. In plaats van jeans te wassen, kun je hem ook een nachtje in de vriezer stoppen. Stop je jeans eerst in een kussensloop. De kou van de vriezer zorgt ervoor dat de bacteriën worden gedood en alle vervelende geuren verdwijnen. De echte jeanskenners weten het al jaren: de jeans is ervoor om dag na dag te worden gedragen. 

Spijkerbroek laten krimpen