Wat is 5 pocket jeans

Om deze ingewikkelde vraag goed te beantwoorden moeten we een stuk terugspoelen in de spijkerbroeken historie. Helemaal naar het begin van de oorsprong van de 5 pocket jeans. De oorsprong van de spijkerbroek ligt natuurlijk bij Levi Straus en Jacob Davis toen ze in 1873 patent aanvroegen op de spijkerbroek. 

De allereerste 5 pocket jeans 

De eerste spijkerbroeken werden voornamelijk gedragen door werklieden mijnwerkers, cowboys, boeren en spoorwegarbeiders. Pas in 1890 kregen de populaire jeans 5 zakken: ( 5 pocket jeans ) twee achter, twee aan de zijkant en een centenzakje ( money pocket ) aan de rechter zijkant. De broek wordt nog steeds anno nu in de 21ste eeuw nog altijd naar de money pocket vernoemd. In 1891 was het patent verlopen op de spijkerbroeken, waardoor het gemakkelijk werd voor andere fabrikanten als Levi Straus & Co om ook jeans te gaan produceren. Al snel werd de jeans het meest gereproduceerde kledingstuk. 

Wat is 5 pocket jeans

Klinknagels op de 5 pocket jeans 

Eind negentiende eeuw in 1872 kreeg Levi Straus een brief van Jacob Davis, een kleermaker die het idee had de zakken van de spijkerbroeken vast te zetten. Jacob Davis wilde patent aanvragen voor dit idee, maar kon deze kosten niet betalen. Hij vroeg aan Levi Straus om samen de patent kosten te betalen om vervolgens samen 5 pocket jeans te gaan maken. 
Nu dat je een klein stukje weet van de spijkerbroeken historie weet je nu ook vast wel wat een 5 pocket jeans is. Voor degene die nog niet goed hebben gelezen hier nog een keer de opsomming van de defenitie van een Vive pocket jeans: 

  • 2 back pockets ( 2 achterzakken ) 
  • 2 front pockets ( twee aan de zijkant ) 
  • Money pocket ( aan de rechter zijkant ) 
  • Dus 8 van de 10 spijkerbroeken is een 5 pocket jeans. 
Wat is 5 pocket jeans

Anno 21ste eeuw vindt je honderd verschillende 5 pocket jeans modellen 

Helemaal naar voren gespoeld naar anno nu. Tegenwoordig zijn er wel honderden verschillende vive pocket jeans modellen. Met stretch zonder stretch wijde broekspijpen flair pijpen slim fit skinny fit en ga zo maar door. Allemaal in verschillende inch maten en lengtematen. 

5 pocket Spijkerbroeken zonder stretch 

Voor de mannen zijn er nog wel spijkerbroeken zonder stretch verkrijgbaar alleen worden deze met de dag schaarser. Bij de spijkerbroeken specialisten uit de achterhoek zijn er vier Vive pocket jeans modellen verkrijgbaar zonder stretch. In de lengtematen 28-30-32-34-36 en lengtemaat 38. En in de inchmaten 29 inch t/m 46 inch. 

Tom A50
Brams Paris Tom E50 900 Black
Tom E50

Stretch jeans voor dames & heren 

Voor de dames & heren zijn er 5 pocket jeans modellen verkrijgbaar in wel 100 verschillende stretch spijkerbroeken. Populaire Vive pocket stretch jeans voor dames & heren zijn de stretch spijkerbroeken van Red Button Jeans, Cars Jeans, Blend Jeans. Voor de mannen zijn de stretch spijkerbroeken er in de lengtematen 30-32-34-36 en lengtemaat 38. En in de inchmaten 27 inch t/m 40 inch. Voor de dames in de lengtematen 30-32-34 en in de inch maten 26 inch t/m 40 inch. En in de confectie maten 34 t/m confectiemaat 46 

Red Button Jeans Boby Blouse Pu Cognac
Red Button Jeans
Cars Jeans

Skinny jeans voor heren 

Voor de mannen die houden van een strakke look zijn er de 5 pocket skinny stretch jeans modellen van cars Jeans. Deze strakke stretch spijkerbroeken zijn er in de lengtematen 32-34-36. En in de inchmaten 27 inch t/m 40 inch 

Skinny Jeans
Skinny Jeans

Slim fit jeans voor dames & heren

Slim fit jeans wordt nu ook eindelijk omarmt door de mannen waar de vrouwen al sinds jaar en dag gewent zijn aan de mooi zittende 5 pocket slim fit stretch jeans. Zijn de mannen nu ook eindelijk zover. Voor de mannen zijn er mooie slim fit stretch spijkerbroeken van Brams Paris, New Star Jeans, Cars Jeans, Blend Jeans. Deze slim fit stretch spijkerbroeken zijn verkrijgbaar in de lengtematen 30-32-34-36 en in de inch maten 27 inch t/m 42 inch 

Cars Slim fit Blast
New Star Jv Slim

Voor de dames zijn er mooie slim fit stretch spijkerbroeken van Red Button Jeans, Brams Paris, New Star Jeans. In de lengtes 30-32-34 en in de inch maten 26 inch t/m 40 inch. En in de confectie maten 34 t/m confectie maat 46. 

Red Button Jeans Sienna Dark Stone Used Rivets
Red Button Jeans
Brams Paris Kate C71 Mid Stone Used
Brams Paris
New star Jeans New Orleans Dark Used
New Star Jeans

Regular fit jeans voor heren & dames 

Voor de dames en heren die liever een rechte broekspijp dragen is er ook genoeg keuze in 5 pocket Regular fit jeans. Voor de dames is de Memphis van New Star Jeans een populaire stretch jeans met rechte broekspijpen. 

Memphis Dark Wash
Memphis Stone Wash

Voor de mannen zijn dit de Nebraska stretch jeans en de Jacksonville van New Star Jeans. En last but not least de Danny stretch jeans van Brams Paris. Deze stretch broeken zijn er in de lengtematen 30-32-34-36 en in de inch maten 29 inch t/m 46 inch 

New Star Jeans Nebraska Stone Wash
New Star Nebraska
Brams Paris Danny C94
Brams Paris Danny
New Star Jacksonville

Bootcut Jeans voor dames 

De Babbette van Red Button Jeans is een populaire Bootcut jeans met een mooie flair pijp. Deze mooie dames stretch jeans zijn er in de lengtematen 31 en lengtemaat 33. En in de confectiematen 34 t/m confectiemaat 46 

Red Button Babbette
Red Button Jeans Babette Denim & Spray
Red Button Babbette

High waist jeans voor dames 

5 pocket High waist jeans voor dames van Brams Paris en New Star Jeans dit zijn de Kate van Brams Paris en de New Orleans en Memphis en Linosa van New Star Jeans. Allemaal verkrijgbaar in de lengtematen 30-32-34 en in de inchmaten 26 inch t/m 40 inch. 

New Orleans Stone Used
Memphis Dark Wash
New Orleans Twill Black