Resultaat 1–24 van de 65 resultaten wordt getoond

34.95 incl btw,
2 Pack
34.95 incl btw,
2 Pack
34.95 incl btw,
2 Pack
16.95 incl btw,
3 Pack

Bamboe kleding de voordelen van Bamboe

Als je in eerste instantie aan Bamboe kleding denkt komt er waarschijnlijk niet meteen kleding in je op. Toch is kleding wat gemaakt is van bamboe heel fijn om te dragen. Daarnaast is het ook nog eens heel milieuvriendelijk.

Bamboe = zijdezacht

De stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboe vezels waardoor je een hoog draagcomfort zult ervaren.

Bamboe = Antibactirieel

Bamboe bevat van zichzelf een antibacteriele stof. Bij andere stoffen wordt dit bereikt door chemische toevoegingen Hypoallergeen.

Bamboe = Thermo comfort

In de zomer werkt bamboe verkoelend en de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor.

Bamboe = Uv bescherming

Bamboe is Uv beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV stralen.

Bamboe = kwaliteit

Ondanks de zachtheid zijn de vezels van bamboe sterk. Waardoor de kleding een lange levensduur heeft. De stof krenkt niet en is antistatisch vormvast en kan gewoon in de wasmachine.

Bamboe = No sweat

De micro kleine gaatjes in de bamboe vezel zorgen ervoor dat vocht ( of zweet ) snel absobeert en verdampt. Bamboe neemt tot 70% meer vocht op dan katoen.

Bamboe = Perfect fit

De combinatie van elastan en katoen met Bamboe zorgt voor zowel een sterke vezel als een perfecte pasvorm. Door dat dit vezel van nature heel sterk is blijven onze producten na 100 keer wassen goed.

Bamboe = strijkvrij

Zodra je onze Bamboe T-shirts uit de wasmachine haalt kun je deze gelijk dragen. Strijken is dus niet nodig.

Bamboe = milieuvriendelijk

De belasting op het milieu tijdens de productie van Bamboe kleding is tot 80% minder als bij katoen. Dit is ook precies 1 van de redenen dat wij bij de spijkerbroeken specialist zo blij worden van dit duurzame alternatief. De missie van Bamboo Basics is daarom ook om een beter alternatief te bieden als katoen. Zodat we samen de wereld een stukje mooier maken. Katoen verbruikt gemiddeld 10.000 liter schaars water per kilo. Bamboe heeft geen kunstmatige bewatering nodig in het groeiproces.

Bamboe kleding is veel beter voor het milieu dan katoen

De katoenteelt neemt 25% van het totale verbruik in de wereld van giftige insecticiden en pestiaiden voor zijn rekening. Bamboe heeft geen natuurlijke vijanden en haalt zijn voedings stoffen autonoom uit de grond waardoor er geen pestiaiden en insectiaiden nodig zijn. Door Bamboe kleding te gebruiken in plaats van katoen kunnen we samen de wereld een stukje mooier en beter maken. Dus heb jij nog een plek over in je kledingkast.