Riemmaat Bepalen

De juiste riemmaat bepalen?  

Ben jij toe aan een nieuwe riem. Maar heb je geen idee welke maat riem je nodig hebt? Hier wat handige tips. Zodat jij de juiste riemmaat kan bepalen. 

Meten is weten  

Wat heb je nodig? Het liefst een meetlint maar een rolmaat mag natuurlijk ook. Meet de omvang van je taille. Op de plek waar je gaat meten draag jij je riem en zit dus de rand van je broek. 


Meet je een taille van 97cm dan is jouw riem maat 95. Meet je taille van 112cm dan is je riem maat 115. Kies dus de riemmaat die het dichtst bij jou taille omvang ligt.  


De totale lengte van je riem is niet gelijk aan je tailleomvang. Om een goede riem te dragen die ook voor een mooie uitstraling zorgt, zal de totale riem ongeveer 10 tot 15 centimeter langer zijn dan jouw taille maat.  

Riemmaat bepalen

Als je de riemen regel hanteert draag je de riem in het middelste gaatje. Op deze manier heb je voldoende speling en heb je voldoende over om de riem door de lussen van je broek te doen. 


Riemmaat beslissen via je broekmaat Heb je geen meetlint of rolmaat bij de hand? geen probleem. Dan neem je de maat van je pantalon of jeans 


– confectiemaat 46- 48  jeansmaat 27 – 31 = riemmaat 85  
– confectiemaat 50-52  jeansmaat 32 – 34 = riemmaat 95  
– confectiemaat 52-54  jeansmaat 36 – 38 = riemmaat 105 
– confectiemaat 56-58  jeansmaat 40 – 42 = riemmaat 115 

Riemmaat

Niet de juiste riemmaat gevonden  

Is de riem die je hebt ontvangen toch iets te lang? Dan kun je dit heel eenvoudig oplossen. Veel van de riemen uit ons assortiment zijn voorzien van een gesp en schroef. De gesp kun je op deze manier losmaken van de riem. Je haalt de schroef eruit en meet op wat voor stuk er van het leer af moet. Dit gedeelte knip je eraf, dan schroef je de gesp weer op de riem. Dan heb je de juiste riem lengte. Heeft de riem geen schroef dan kan je er altijd gaatjes bij inmaken met een gaatjestang. Of dit bij de een schoenmaker laten doen. Houdt er rekening mee dat je de riem altijd in het middelste gaatje draagt 

Nikkel vrije riemen
Crack Leren riem wit
Jeans riemen
Smalle dames riemen