Hoe vaak moet je een spijkerbroek eigenlijk wassen?

Hoe vaak jeans wassen

Spijkerbroeken zijn een kledingitem dat niet mag ontbreken in onze kledingkast. Niet alleen is een spijkerbroek een echt tijdloos item, ook is het voor verschillende gelegenheden te dragen. Het maakt niet uit of je naar het werk gaat, een middagje de stad in gaat of een avondje op het terras gaat zitten, een spijkerbroek kan je altijd dragen. Een spijkerbroek heeft echter wel goed onderhoud nodig. Zo garandeer jij dat jouw spijkerbroek nog jarenlang meegaat. Maar, hoe onderhoud je jouw spijkerbroek goed?

Hoe vaak mag je de spijkerbroek wassen?

Hoe vaak wordt er aangeraden om de spijkerbroek uit te wassen in de wasmachine? Over het algemeen zegt men dat deze na vijf keer in de wasmand mag. Daarnaast is het belangrijk dat je de spijkerbroek altijd binnenstebuiten in de wasmachine wast. Ook is het overbodig om een nieuwe spijkerbroek na aankoop een keer uit te wassen. Merken zorgen altijd dat de spijkerbroek gewassen is voordat deze verkocht wordt of in de winkels hangt.

Waarom is het belangrijk om de jeans niet te vaak te wassen?

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om jouw spijkerbroek niet te vaak te wassen? Hoe vaker jij de spijkerbroek in de wasmachine gooit, hoe sneller verkleuring plaats zal vinden. Daarnaast kan de wasmachine zorgen dat er beschadigingen op de spijkerbroek komen die er niet meer uitkomen. Heb je na twee keer dragen toch het idee dat de spijkerbroek een naar geurtje heeft? Dan zijn er gelukkig andere manieren om de spijkerbroek schoon te maken dan in de wasmachine.

Alternatieven manieren om de broek schoon te maken

Heb jij jouw spijkerbroek gedragen naar een leuk feestje en heeft het een beetje een muffe geur gekregen door de rook? Dan hoef je de spijkerbroek niet direct uit te wassen. Er zijn namelijk goede alternatieven waarmee jij nare geurtjes uit jouw spijkerbroek haalt zonder dat jij hem in de wasmachine hoeft te stoppen. Een van de opties is om de spijkerbroek simpelweg een dag buiten te laten hangen. De frisse lucht haalt alle nare geurtjes binnen een halve dag weer uit de broek. Een ander alternatief is om de broek in een plastic zak te doen en een nachtje in de vriezer te leggen. De koude temperatuur doodt alle bacteriën die de nare geur veroorzaken. De laatste optie is om de spijkerbroek koud te wassen. Dit is een handige manier om zowel een nare geur als kleine vlekken uit de spijkerbroek te halen. Doe koud water met een beetje milde zeep in een emmer en leg de spijkerbroek hier binnenstebuiten in.