Deze jeans trends wil je in 2023 in je kast hebben

jeans trends 2023

Is jouw kledingkast toe aan nieuwe spijkerbroeken? Dan is het tijd om je te verdiepen in de nieuwste trends op het gebied van jeans. De spijkerbroek is een geweldige broek om in te investeren. Het is namelijk een van de weinige modellen die altijd in de mode blijven. Zowel in de zomer als in de winter kan een goede spijkerbroek niet ontbreken in jouw kast. Maar welke modellen zijn de moeite waard om toe te voegen en welke trends rondom spijkerbroeken zien we dit jaar terug op straat?

Straight jeans

De straight jeans zijn echte allround jeans. Er is vrijwel geen moment wanneer een straight jeans niet goed past. De straight jeans heeft net wat meer karakter dan een strakke jeans, maar is net wat meer ingetogen dan een flared of wide jeans. Het is een broek die perfect gedragen kan worden op werk, maar die ook zijn moment pakt met een gedurfde top. Een jeans die dus echt niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

Wide leg jeans

De broeken worden tegenwoordig steeds losser en wijder. Dat is ook terug te zien in de spijkerbroeken. Er mag dit seizoen geen wide leg jeans ontbreken in jouw kledingkast. Deze wijde broek is de perfecte broek voor iedereen die comfort en stijl wil combineren. Een van onze favoriete combinaties, is de wijde broek met een nette blouse. Ga je na het werk nog drankjes doen of heb je plannen om te gaan uiteten? Dan wissel je voor de avond simpelweg de platte schoenen voor een mooie laars met hak.

Flared jeans

Wanneer we denken aan flared broeken, dan denken we vaak aan flared broeken met hele wijd uitlopende pijpen. Tegenwoordig is de flared jeans echter ook te vinden in een subtiele variant die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. De flared jeans is een perfecte jeans voor in de lente of zomer, aangezien het een outfit net wat speelser en frisser maakt. Combineer hem met een stoere sneaker of een mooie hak schoen voor in de avond, de flared jeans is een model dat je met simpele accessoires omtovert tot een stijlvolle avondlook.

Witte jeans

Een andere variant die we in 2023 terug zullen zien, en waarschijnlijk ook in de jaren erna, is de witte jeans. De witte jeans houdt de casual look van denim, maar maakt het net wat zachter dankzij zijn witte kleur. De witte jeans is te vinden in allerlei verschillende beige tinten, waardoor je zelf kunt kiezen hoe echt of neutraal je de jeans wilt hebben. In de lente of zomer kan je geen genoeg meer krijgen van de witte look. Draag het met een leuk kleurrijk topje, met een stoere blazer of mix het met een lekker warme trui. Deze broek komt tijdens de warme en koude lentedagen altijd van pas.