De laatste dames jeans trends van 2023

jeans trends dames 2023

Als het op mode aankomt, zijn jeans een tijdloos kledingstuk dat nooit uit de mode raakt. Jeans zijn veelzijdig, comfortabel, tijdloos en kunnen gemakkelijk worden gestyled voor elke gelegenheid. Elk jaar worden er nieuwe trends geïntroduceerd en 2023 is geen uitzondering. In de onderstaande tekst zullen we de laatste dames jeans trends van 2023 verkennen. 

#1: Wide leg jeans: Nog altijd een favoriet

Wide leg jeans zijn terug van weggeweest en zullen een grote hit zijn in 2023. Het gaat om spijkerbroeken met een losse pasvorm bij de heupen en dijen en die wijd uit naar de zoom lopen. Wide leg jeans zitten comfortabel en stijlvol en zijn ideaal voor alle lichaamstypes. 

#2: Mom jeans: Retro stijl uit de jaren ’80 en ‘90

Mom jeans zijn een stijl van jeans met een relaxte, trendy en nonchalante uitstraling. Deze jeans hebben een hoge taille, een losse pasvorm en vaak ook een rechte pijp. In 2023 zijn mom jeans een trend omdat ze een perfecte combinatie bieden van comfort, vintage uitstraling en stijl. De hoge taille van mom jeans kan helpen om de taille te accentueren en een vleiende vorm te creëren, terwijl de losse pasvorm zorgt voor bewegingsvrijheid en comfort. 

#3: Flared jeans: Comeback naar de Jaren ‘70

Flared jeans maken in 2023 een grote comeback. Deze jeans hebben een strakke pasvorm en ze lopen wijd uit vanaf de knieën. Het gaat om een jeanssoort die ideaal is voor zowel casual als formele gelegenheden en die bij vrijwel elke lichaamstype past. 

#4: High waist jeans: Tijdloos en klassiek

High waist jeans zijn al een tijdje populair en zullen ook in 2023 een trend blijven. Deze jeans hebben een hoge taille, waardoor je je benen mooi kunt accentueren. High waist jeans zijn veelzijdig; je kunt er zowel stoere als chique stijlen mee creëren en ze zijn geschikt voor elke gelegenheid.

#5: Gespleten jeans: Edgy en trendy

Ook in 2023 is de gespleten jeans een populaire trend. Je kunt gespleten jeans met diverse soorten kledingstukken en accessoires combineren, maar je kunt ook trendy statements maken door het dragen van laarzen, hakken of sneakers.