Handige tips om je uitgelopen jeans te fixen

Handige tips om je uitgelopen jeans te fixen

Spijkerbroeken worden ook wel gezien als een van de meest tijdloze kledingstukken om te dragen. De spijkerbroek is toepasselijk in ieder seizoen, is verkrijgbaar in allerlei verschillende tinten en staat bekend om zijn duurzame karakter. Een goede spijkerbroek gaat makkelijk de rest van je leven mee, tenzij je uiteraard uit de maat van jouw spijkerbroek groeit. Een probleem waar men vaak tegenaan loopt, is dat de spijkerbroek na een tijdje uitrekt. De broek die voorheen perfect zat, zit ineens veel te los. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit probleem tegen te gaan.

Was jouw spijkerbroek uit

Een echte spijkerbroek wil je zo min mogelijk wassen. Wanneer jouw spijkerbroek echter erg is uitgerekt, dan is een wasbeurt wellicht de manier om het op te lossen. Zorg dat je de wasmachine net wat warmer zet dan je normaal zou doen. Kies bijvoorbeeld voor 40 graden in plaats van 30 graden. Doordat een spijkerbroek gemaakt is van 100% katoen, krimpt het een beetje tijdens het warm wassen. Om te zorgen dat jouw spijkerbroek niet verkleurd of beschadigd raakt tijdens de wasbeurt, doe je jouw spijkerbroek binnenstebuiten in de wasmachine en zorg je dat er geen wasverzachter toe is gevoegd. 

Het koken van jouw spijkerbroek

Heb jij geen wasmachine tot je beschikking of wil je de wasmachine het liefst vermijden? Dan zijn er gelukkig genoeg andere methodes om jouw spijkerbroek te laten krimpen. Een optie is bijvoorbeeld om jouw spijkerbroek te koken. Breng een grote pan met water aan de kook op het fornuis. Voeg hier vervolgens jouw spijkerbroek aan toe en laat het ongeveer 20 minuten op het vuur staan. Haal vervolgens de spijkerbroek eruit en laat het goed drogen. Let wel op dat je alleen jouw spijkerbroek kookt wanneer er geen elastiek/elasthan in zit. Heeft jouw spijkerbroek een procent elastiek in zich? Dan riskeer je dat je elastiek door de hitte verwijdert. 

Stop jouw spijkerbroek kort in de droger

Een andere handige manier om snel jouw spijkerbroek te laten krimpen, is door hem tijdelijk in de droger te leggen. De hitte zorgt ervoor dat het katoen een beetje gaat krimpen. Controleer altijd de wasvoorschriften van de spijkerbroek om zeker te weten dat het bestendig is tegen de hitte van de droger.

Ga samen met jouw spijkerbroek in bad liggen

De laatste tip is om met jouw spijkerbroek in bad te gaan. Vul het bad met warm water, trek de spijkerbroek aan en ga lekker in bad liggen. Het voordeel van deze methode is dat de spijkerbroek automatisch krimpt naar jouw lichaam. Zo krimpt het dus op de juiste plekken. Het is ook minder schadelijk voor jouw spijkerbroek.