Spijkerbroeken voor mannen

https://www.broekenbinkie.com/wp-content/uploads/2017/09/Spijkerbroeken voor mannen

Al meer dan 100 jaar bestaan er spijkerbroeken voor mannen. Waar in het begin spijkerbroeken voornamelijk werden gebruikt als werkbroeken voor goudzoekers in de verenigde staten. In het begin werden spijkerbroeken gemaakt van zeildoek. Later werd er door Levi straus gebruik gemaakt van een sterker katoen soort toen de voorraad zeildoeken op was. Toen de Amerikanen tijdens de Tweede Wereld oorlog zich in Europa bevonden droegen ze taille-overalls van spijker stof. Hierdoor werden de spijkerbroeken voor mannen bekend in Europa.

Spijkerbroeken voor mannen

Spijkerbroeken voor mannen kwamen eind jaren 50 begin jaren zestig voor het eerst naar Europa toe

In 1959 werden voor het eerst broeken geëxporteerd naar Europa toe. In het jaar 1960 werd de naam spijkerbroek officieel bekend zoals wij vandaag de dag deze naam kennen. Deze jeans wordt sindsdien door zowel mannen als vrouwen met veel plezier gedragen. De populairiteit van spijkerbroeken voor mannen explodeerde toen bekende filmsterren zoals Elvis Presley, James Dean ook jeans ging dragen. En natuurlijk konden de vrouwen ook niet achter blijven en daarom ging de bekende Holywood actrice Marilyn Monroe ook jeans dragen. Spijkerbroeken voor mannen hadden een ruig imago in de jaren zestig. Dat kwam omdat in deze tijd een bepaalde groep mensen ook wel nozems genoemd spijkerbroeken gingen dragen. Deze stonden ook wel bekend als zondaars in een spijkerbroek. Tegenwoordig maken grote Nederlandse jeansmerken zoals Brams Paris, New Star Jeans, Red Button Jeans, Faster Jeans spijkerbroeken.

Spijkerbroeken voor mannen

Spijkerbroeken voor mannen vind je anno nu in allerlei modellen wassingen pasvormen

Tegenwoordig vind je veel spijkerbroeken voor mannen in stretch. Dit komt omdat een stretch jeans nu eenmaal veel fijner draagt dan een jeans die bestaat uit 100% katoen. Waar de dames al jaren het stretch fenomeen hebben omarmt is er nu eindelijk voor de mannen ook een stretch spijkerbroek. En bij de Jeans Specialist uit de Achterhoek vind je hier een grote keuze uit verschillende stretch jeans modellen. Deze spijkerbroeken voor mannen bestel je natuurlijk lekker eenvoudig online vanuit huis wel zo makkelijk.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.