Bretels

De uitvinder van de bretels

De uitvinder v.d. bretel was Benjam Franklin. In 1736 was de bretel (knal rood) een onderdeel van het uniform v.d. vrijwillige brandweer uit Philadelphia. Nog steeds is de knalrode bretel een onderdeel van de brandweer in Amerika.

Tijdens de Franse Revolutie gingen de mannen de mannen hun broeken dragen met bretels. Doordat de bretels in die dagen een echte mode artikel was. hebben ze de bretel verfijnd door ander materialen te gebruiken en andere bevestigings methoden te ontwikkelen. De bretel werdt steeds populaider. In 1820 werd er zelfs speciaal een winkel in Londen geopend waar je bretels kon kopen. De winkel bestaat nog steeds.

In 1835 is de bretel erg populair onder de Leidse studenten

Samuel Clements vraagt in 1871 patent aan. In die tijd werden het geen bretels maar afneembare banden genoemd.

In 1894 werden de metalen clips uitgevonden. Voor die tijd waren er lusjes en knoopjes aan de binnenkant van de broeken.

Rond 1900 verdwijnt de bretels bij het grote publiek omdat dan de broeken lager worden. Automatisch bleven deze broeken makkelijker op de heupen hangen.

Rond 1960 vind de bretel zijn weg weer terug. Britse skinheads droegen ze toen massaal op hun licht gekleurde jeans.

Rond 1980 maakte de bretel weer een nieuwe comeback deze keer de mannen op Wall street.

Inmiddels is de bretel weer mega populair. Ze zijn tegenwoordig in allerlei kleurtjes en printen te verkrijgen. Echt een trendy Eye catcher.

 

Hoe draag je een bretel

  1. Nooit tegelijkertijd met een riem en altijd in de juiste lengte.

Bij de spijkerbroeken specialisten uit de Achterhoek verkopen ze bretels van het merk Hendrik met klem de beste

Dit zijn niet losschietende bretels. Ze zijn degelijk en trendy beschikbaar in 12 kleuren. Voor elke man is er wel een Hendrik.

De Hendrik bretel

Deze staan bekent om hun degelijke gespen en uitstekende kwaliteit. Twee gespen voor en twee achter. Dus altijd stevig bevestigd aan je broek. Omdat de lengte van een bretel altijd belangrijk is zijn ze 120 CM lang. Dus verstelbaar in de juiste lengte. De bretel is 3.5 cm breed. Hendrik staat garant voor een uitstekend draagcomfort.

Bestel vandaag jou favoriete Bretels online bij de spijkerbroeken specialisten uit de Achterhoek