Heren opgelet: zo bepaal je de juiste pasvorm van jeans

De jeans zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast hangen. Naast dat een spijkerbroek modieus is, zitten ze in de meeste gevallen ook erg fijn. Er zijn veel verschillende soorten heren spijkerbroeken op de markt met elk een andere pasvorm. De 5 meest voorkomende pasvormen zijn de: skinny fit, de regular fit, de slim fit, de tapered fit en de loose fit. Deze broeken gaan van strak en nauwsluitend naar een losse baggy fit. Zo kies je een spijkerbroek waar jij je fijn in voelt en welke past bij jouw lichaam. Natuurlijk kun je ook variëren en meerdere soorten modellen aanschaffen om jouw outfits mee af te maken.  Lees hieronder hoe je de juiste pasvorm van jeans voor jouw lichaam kunt bepalen. 

De juiste hoogte van de taille uitkiezen

Naast de pasvorm van de spijkerbroek kun je ook kiezen uit verschillende taillehoogtes. Deze kunnen variëren van een high rise tot een low rise crotch. De high rise spijkerbroek komt tot op of boven de navel en is uitermate geschikt voor lange mannen. De mid rise broek komt tot de navel en is een perfecte hoogte voor het instoppen van je overhemd. De low rise en low crotch broeken vallen tot onder de navel en hebben vaak een baggy fit. Kijk waar jij je comfortabel in voelt en kies aan de hand daarvan de juiste taille bij jouw jeans.

Een jeans voor ieder lichaamstype

Jeans komen in veel soorten en maten en zijn er voor ieder lichaamstype. Je kunt je spijkerbroek uitzoeken aan de hand van wat je mooi vindt of aan de hand van jouw lichaamsbouw. Zo kunnen slanke mannen kiezen voor een rechte broek met een lage taille en kunnen ze een skinny jeans of een baggy jeans beter vermijden. Gespierde mannen kunnen kiezen voor een regular broek met wijde pijpen om het lichaam goed te accentueren. Mannen met brede heupen of een grotere taille kunnen kiezen voor een regular fit broek of een broek met een relaxte pasvorm. Skinny jeans of slim jeans kunnen beter worden vermeden.

De basis voor iedere outfit

De zoektocht naar de juiste spijkerbroek kan soms overweldigend zijn. Er zijn ontzettend veel modellen, pasvormen, kleuren en afwerkingen waar je uit kunt kiezen. Spijkerbroeken zijn de basis van een outfit en passen overal bij. Daarom is het goed om te investeren in een goed paar waar jij je comfortabel in voelt. Hiervoor kun je gaan naar een winkel of webshop die gespecialiseerd is in spijkerbroeken of die een breed assortiment heeft. Zo heb je een ruime keuze en weet je zeker dat je een fijne spijkerbroek vindt die past bij jouw smaak en lichaamsbouw.