Zo draag je een riem op de juiste manier

Zo draag je een riem op de juiste manier

 

Een riem en een spijkerbroek zijn twee items die niet in de kledingkast van een man mogen ontbreken. Deze twee items zijn namelijk de perfecte stukken om een outfit mee te bouwen. Een spijkerbroek is de casual broek die iedere dag van pas komt en de riem is een accessoire die iedere casual outfit net wat specialer maakt. Ondanks dat de broeken van vandaag vaak niet meer een riem nodig hebben, omdat ze beter aansluiten, is de riem een accessoire die nog niet vergeten is. In dit artikel leggen we je uit hoe jij een riem op de juiste manier gebruikt in jouw outfit.

Kies de juiste stijl

Om te zorgen dat jouw riem er mooi en uitgebalanceerd uitziet in jouw outfit, zorg je dat je kiest voor de juiste stijl. Het is belangrijk om te zorgen dat de riem past bij jouw stijl, maar ook dat het makkelijk te combineren is in verschillende outfits. Over het algemeen raden we op het gebied van riemen aan om eerder voor minimaal te kiezen dan extravagant. De riem op zichzelf zal namelijk al de aandacht trekken. Je komt er al snel achter dat de meest simpele riem soms al te veel kan lijken. 

Het materiaal

Een ander thema wat redelijk aansluit op stijl, is het materiaal. Wanneer je gaat investeren in een riem, is het belangrijk om te zorgen dat je kiest voor een riem die duurzaam is. Hoe meer je de riem gebruikt, hoe sneller hij tekenen van gebruik zal krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een riem van leer wanneer je de zekerheid wilt dat jouw riem jaren mee kan gaan. Dit materiaal is namelijk bestendig tegen gebruik en zal niet snel breken, scheuren of vervellen. Ook is leer een stijlvol materiaal wat bij werkelijk iedere stijl mooi staat.

Kies voor de juiste breedte en lengte

De laatste punten waar jij rekening mee moet houden wanneer jij jouw riem uitkiest, is de maat. Je hebt namelijk de breedte en de lengte van de riem. Zorg in de lengte dat hij lang genoeg is om mogelijk mee te groeien met de jaren, maar dat hij niet te lang is dat je te veel overige riem hebt wanneer je hem draagt. De breedte is het beste om smaller te houden. Wij raden een riem van maximaal 5 centimeter aan. Deze breedte is namelijk klassiek en kan zowel mooi staan op een pantalon als op een spijkerbroek.