Tips om je spijkerbroek langer mooi te houden

Tips om je spijkerbroek langer mooi te houden

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze dierbare spijkerbroeken. Deze type broek is al decennia lang een essentieel item in de kledingkast. Het is een divers, een kwalitatief, praktisch, casual, maar ook chique kledingstuk. Zodra jij de perfecte spijkerbroek bij ons hebt gevonden, wil je er uiteraard alles aan doen om deze spijkerbroek zo lang mogelijk perfect te houden. Daarom hebben wij, van Broeken Binkie, hier een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Een goed verzorgde spijkerbroek gaat jarenlang mee.

Effectief vlekken verwijderen

Heb jij per ongeluk eten op jouw spijkerbroek geknoeid of heb jij een kauwgom aan jouw broek kleven? Dan is het tijd om een andere aanpak te g gebruiken dan het afvegen van jouw broek met een nat doekje. De beste manier om zo’n soort vlek te verwijderen, is door het eraf te schrapen met behulp van een bot mes. Leg jouw broek neer en wrijf een ijsklontje over de vlek heen. Dit zorgt ervoor dat de vlek koud wordt, wat ervoor zorgt dat je het makkelijker eraf kan schrapen. Zodra het hele ijsklontje weg is, is het tijd om zachtjes met het botte mes over jouw broek te schrapen. Je zult zien dat de vlek er makkelijk afgaat.

Zo verwijder je geurtjes

Heeft jouw spijkerbroek een beetje een raar geurtje? Dan kan je het beste jouw broek laten luchten voor een dag of nacht. De frisse lucht van buiten zal de geur uit jouw denim broek halen. Het komt natuurlijk wel eens voor dat het wekenlang slecht weer is. Wanneer jij de spijkerbroek niet in de buitenlucht kan hangen, door bijvoorbeeld flinke regen, dan hang je hem in de badkamer. Wanneer jij gaat douchen, zal het stoom van het hete water hetzelfde effect hebben voor jouw spijkerbroek als wanneer jij het buiten hangt. 

Hoe was je de spijkerbroek?

Ondanks dat het over het algemeen wordt afgeraden om de spijkerbroek te wassen in een wasmachine, kan het soms voorkomen dat je geen andere mogelijkheid hebt. In dat geval zijn er een aantal stappen die je niet mag vergeten. Keer allereerst de spijkerbroek binnenstebuiten. Zo voorkom je dat de kleur van jouw spijkerbroek verandert. Zorg vervolgens dat je alleen de spijkerbroek wast in de wasmachine of dat je alleen kleding van exact dezelfde kleur samen laat wassen. Was de spijkerbroek altijd in een koud wasprogramma, niet hoger dan 30 graden. Zodra de wasbeurt klaar is, hang je jouw spijkerbroek binnenstebuiten aan jouw wasrek. Doe nooit de spijkerbroek na het wassen in een droger.