Juiste werkbroek kiezen

Werkbroeken

Juiste werkbroek kiezen doe je simpel gezegd door de juiste worker te kiezen die bij jou werk past.

Werkbroeken worden voornamelijk veel gebruikt in de tuinbouw. Dit komt doordat deze broeken comfortabel zitten en een wijdere pasvorm hebben. En ze bieden ook de benodigde bescherming. Juiste werkbroek kiezen waar moet je allemaal op letten. De belangrijkste tip voor de juiste werkbroek te kiezen ga bij je zelf na wat voor werk je doet en waar de worker aan moet voldoen. Dan heb je het voor jezelf al een heel stuk duidelijker. En wordt het kiezen van de juiste werkbroek al een stuk makkelijker. En let bij het uitzoeken van de werkbroek op de veiligheid. In Nederland is er geregeld dat er EN-normering nummers op de werkbroeken staan. Deze EN-normering laat zien wat voor bescherming het biedt tegen een bepaalde (risico)factor.

  • EN 342: biedt bescherming tegen kou.
  • EN 343: biedt bescherming tegen slecht weer.
  • EN ISO11612: biedt bescherming tegen hitte en vlammen.
  • EN1149-5: heeft elektrostatische eigenschappen.
  • EN ISO 11611 / EN470-1: biedt bescherming bij laswerkzaamheden en aanverwante processen.
  • EN 13034 / PB[6]: biedt bescherming tegen vloeibare chemicaliën.
  • EN ISO 14116: heeft een brandvertragende werking.
  • EN 471: heeft een hoge zichtbaarheid.

Juiste werkbroek kiezen met ruimte voor kniestukken

Wanneer je werkzaamheden uitvoert waar je veel voor op je knieën moet zitten. Is het handig dat je werkbroeken hebt waar je kniestukken in kan zetten. Deze beschermen jouw knieën tegen de harde ondergrond waar je vaak met je knieën op moet zitten. En op deze manier maak je het werk wat je uitvoert veel comfortabeler. Er zijn ook werkbroeken met verstevigde kniestukken en kruipbroeken. Deze bieden de knieën meer bescherming dan standaard workers.

Juiste werkbroek kiezen die gemaakt is van het juiste materiaal

Het uitkiezen van een werk jeans die gemaakt is van het juiste materiaal waar hoor je allemaal op te letten. Hoe steviger en dikker het materiaal is van de broek hoe beter de werkbroek bestand is tegen ruwe ondergronden. Je kan kiezen uit verschillende werkbroeken die bestaan uit 100% katoen of lever een samenstelling met polyester en stretch. Sommige werkbroeken zijn versterkt met cordura stukken. Cordura is een stof wat 10 keer sterker is als katoen en 100% slijtvast is. Toch meer informatie nodig over het kiezen van de juiste werkbroek neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.